Imate vprašanje? Potrebujete ponudbo? Stopite v stik!

POVPRAŠEVANJE

Ogrevanje


bosch buderus danfoss herz imp_pumps logo-stiebel-eltron-com vaillant wilo grundfos brink riello-logo_sl


KLIMATSKE NAPRAVE KLIMATERM

a1Nove klimatske naprave zagotavljajo 365 dni udobja na leto , ob preprosti uporabi in nezahtevnem vzdrževanju.

Naše klimatske naprave zmorejo pohladiti prostore in razvlaževati zrak v vročih poletnih dneh , pozimi pa ogrejejo mrzle prostore. Oblika Klimaterm klimatskih naprav je sodobna in prilagojena vsem zahtevam glede zunanje ureditve in notranje opreme.

Za vse naprave dobite 2 letno garancijo.

Nekatere prednosti naših klimatskih naprav:

  • Funkcija Health – ionizator obogati zrak z negativnimi ion i , ki blagodejno vplivajo na zdravje in razpoloženje
  • Usmerjanje zračnega toka : pri vseh modelih se da s pomočjo daljinskega upravljalnika nastaviti vertikalni naklon smeri.
  • Zaščita zunanjega ventila : zaščita ventila na zunanji enoti od mehanskih poškodb.
  • Funkcija spanje – varčuje z energijo in samodejno nastavi temperaturo.
  • Zaščita pred zmrzovanjem : zaščita zunanje naprave zaradi potrebnega kroženja zraka.

TALNO OGREVANJE KLIMATERM

a2Pred samim izborom talnega ogrevanja,je nujno nameniti pozornost kvaliteti in poreklu opreme.

V vsaki gradbeni fazi je mnogo področij,na katerih morda vsak investitor ni strokovnjak,zato je zagotovo najprimerneje da tovrstna dela opravi za to usposobljeno podjetje.

V podjetju Klimaterm projekt, vam na osnovi večletnih izkušenj s področja talnega ogrevanja strokovno svetujemo,kako izdelati kvaliteten in varčen sistem talnega ogrevanja. Načrtovanju talnega ogrevanja,tudi najmanjše bivalne enote,se lotimo maksimalno individualno in s tem zagotovimo vse vaše želje in potrebe.

S pomočjo naših dobaviteljev opreme ki imajo program za preračunavanje talnega ogrevanja ,vam pripravimo ustrezen tehnični izračun o potrebnih materialih,način izvedbe in še mnogo detajlov,kateri so potrebni za kvalitetno in varčno talno ogrevanje.

Kvalitetni nivo sistemske plošče je definiran že z izračunom,prav tako pa tudi debelina.

Tako lahko upoštevamo plošče različnih gostot izolacije in standardnih debelin 45 mm, 55 mm, 65 mm kar je odvisno od razpoložljive višine tlakov v objektu. Sistemska plošča omogoča maksimalno zalitje cevi z estrihom in s tem hiter prenos energije.

Brezkompromisen kvalitetni nivo cevi PEX ,hkrati z izračunom upoštevanih izgub prenosa energije definira le še dimenzija cevi in INOX razdelilnikov. Razdelilniki INOX omogočajo odlične pretoke.

Strokovnost in dolgoletne izkušnje uporaba visoko kvalitetnih materialov zagotovi in preseže pričakovanja naših uporabnikov ter zagotovi brezskrbno delovanje talnega ogrevanja skozi celotno življenjsko dobo objekta!

S tem je osnovno vodilo našega podjetja uresničeno,varčno zanesljivo varno,da boste za svoj denar pri nas dobili največ in najboljše ter da boste z kvaliteto materialov in naših storitev izjemno zadovoljni.

SOLARNI SISTEMI KLIMATERM

a4Sončna energija je v sodobnem času energija prihodnosti. Dnevno bi oddana energija sonca na Zemljo lahko pokrila človekove potrebe za približno 180 let. Z uporabo sončne energije, ki je brezplačna, je mogoče prihraniti do kar 60% letne porabe energije za pripravo sanitarne tople vode, kar pomeni, da poleti skoraj ni potrebe po konvencionalni pripravi tople vode. Vse glasnejše poudarjanje okoljskih vidikov zaradi varovanja okolja in zmanjšanja emisij CO2 prav tako govori v prid solarni energiji.

Zaradi ugodne lege naše države in velikega števila sončnih dni, je slovensko podnebje zelo primerno za izkoriščanje sončne energije. Uporabimo lahko vakuumski sončni kolektor ali ploščati sončni kolektor.

Za Klimaterm solarni sistem je značilna popolna usklajenost vseh njegovih sestavnih delov (cevni ali ploščati kolektorji, regulacija, vsebnik in cevna skupina), zato je zagotovljen maksimalen izkoristek sončne energije. Vakuumski solarni sončni kolektor Klimaterm pride do izraza šele v kombinaciji s solarnim regulatorjem Klimaterm, saj zaradi novega sistema vtičnih povezav po načelu plug & play zagotavlja kratek čas montaže. Vrhunska prepoznavna oblika ter kakovost, ki je sinonim za Klimaterm, so dodatni razlogi, ki govore v prid temu sistemu.

Solarni kolektorji so lahko ploščati ali vakuumski. Na izbiro imate več vrst solarnih sistemov.
To so Klimaterm, Klimaterm VFK 125/145, Klimaterm exclusiv, Klimaterm STEP in pa še razne dele sistema kot so: solarni vsebnik Klimaterm STOR, solarna regulacija Klimaterm MATIC, solarna cevna skupina in vmesni solarni vsebnik. Vsi ti elementi bodo pripomogli k popolnemu delovanju vašega želenega solarnega sistema.

TOPLOTNA ČRPALKA ZA OGREVANJE KLIMATERM

a5Toplotno črpalko uporabljamo za pripravo tople vode in uživanje vseh možnih vrst ogrevanja, kot sta centralno in talno ogrevanje. Toplotna črpalka porablja sončno energijo iz zemlje, podtalnice in zunanjega zraka, torej govorimo o brezplačni toplotni energiji, ki nam jo zagotavlja narava. Z uporabo toplotnih črpalk bomo pripomogli k zmanjšanju obremenitve okolja, saj le te pridobijo kar 75% energije, ki jo potrebujemo za ogrevanje in pripravo tople vode, iz okolice. Z uporabo tehnologije toplotnih črpalk pa se zmanjšajo tudi stroški ogrevanja.
Tehnični princip delovanja toplotnih črpalk je zelo podoben tehnologiji hladilnika, le da je princip obrnjen. V krožnem procesu se toplota, ki jo sistem zajema iz okolice, prenese na višjo raven temperature, tako pa postane uporabna za potrebe ogrevanja.

Sistem toplotnih črpalk Klimaterm THERM vam zagotavlja vse možnosti za oblikovanje vaše osebne rešitve za prihodnost. V paleti, ki sega od toplotne črpalke(zagotavlja visoko raven udobja z integrirano oskrbo s toplo vodo in funkcijo klimatske naprave) do toplotne črpalke z močjo 44kW, so vam na voljo številne izvedbe. Vsako toplotno črpalko, namenjeno za ogrevanje, je mogoče naknadno dopolniti z vsebnikom za toplo vodo-in ob izbiri pravega vsebnika-razširiti sistem celo s solarno napravo. Pri tem imate štiri možnosti za izkoriščanje toplote iz okolice. Toploto iz tal pridobivate s pomočjo zemeljske sonde ter zemeljskega ali kompaktnega kolektorja. Izkoriščanje podtalnice poteka s sesalnim ali ponornim izvorom. Najpreprostejša možnost pa je nenazadnje izraba zunanjega zraka s toplotno črpalko na zrak/vodo.

Glede na vaše želje in bivalnega prostora lahko izbirate med petimi Klimatermovimi črpalkami iz skupine Klimaterm Geo. Klimaterm Geo Exclusiv je primerna črpalka za enodružinske hiše, lahko ima integriran vsebnik za toplo vodo in funkcijo hlajenja. Klimaterm Geo Plus je primerna za enodružinske hiše z možnostjo vgradnje integriranega vsebnika za toplo vodo, ali pa namesto integriranega vsebnika za tolpo vodo črpalka s funkcijo hlajenja. Naslednja je Klimaterm Geo toplotna črpalka za eno ali dvodružinske hiše. Kot zadnja pa vam je na voljo toplotna črpalka Klimaterm Geo Pro za večstanovanjske hiše.

Sestavni del toplotnih črpalk je tudi funkcija hlajenja. Pri aktiviranju funkcije hlajenja poleti poteka postopek pridobivanja toplote v obratni smeri. Namesto, da bi naprava tako kot v ogrevalnem režimu zajemala vodo iz tal, poteka odvajanje toplote iz bivalnih prostorov preko kolektorja . Vašo željeno temperaturo lahko tako nastavite poleti in pozimi na regulatorju energijske bilance.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.